روشن نشدن ماشین ظرفشویی ممکن است بسیار آزاردهنده و اعصاب خردکن باشد. مخصوصا زمانیکه تمامی ظرف ها کثیف اند و شما به ظروف تمیز نیاز دارید. معمولا می توان با بررسی نکاتی که در ادامه آورده شده است، مشکل بوجود آمده را رفع نمود. اما در صورتی که ماشین ظرفشویی شما همچنان قادر به روشن شدن نبود، با متخصصان باتجربه ما در کاراباما تماس بگیرید تا در اسرع وقت تعمیرات ماشین ظرفشویی شما را انجام داده و آسودگی خیال را به شما بازگردانند.

نکاتی که در ادامه خواهید خواهند، با استفاده از تجارب صدها تعمیرکار و تکنسین تخصصی ماشین ظرفشویی گردآوری شده است. این نکات مهمترین و رایج ترین اجزاء و قطعات ماشین ظرفشویی را که ممکن است در روشن نشدن دستگاه دخالت داشته باشند، معرفی نموده و در عیب یابی ماشین ظرفشویی شما بسیار موثر خواهد بود.

قفل درب و سوئیچ قفل درب ظرفشویی

قفل درب و سوئیچ قفل درب ظرفشویی

در صورتیکه ماشین ظرفشویی شما قادر به روشن شدن نیست، مشکل می تواند از قفل درب (میکروسوئیچ) یا سوئیچ قفل درب باشد. مجموعه قفل درب برای بسته نگاهداشتن درب ماشین در طول سیکل شست و شو و ممانعت از آبریزش و چکه کردن دستگاه استفاده می شود. همچنین از سوئیچ قفل درب برای تامین برق به پنل کنترلی ماشین ظرفشویی استفاده می کند. در صورتی که درب به درستی بسته نشود تا سوئیچ قفل درب را فعال نماید، یا اینکه سوئیچ قفل درب مشکل داشته و معیوب باشد، آنگاه برق به کنترلرهای دستگاه نرسیده و ماشین ظرفشویی قادر به روشن شدن و شروع سیکل شست و شو نخواهد بود. سوئیچ ها و کل مجموعه قفل درب را بررسی نمایید.

برای اطمینان از صحت کارکرد قفل درب و سوئیچ های آن که معمولا دو عدد می باشند، لازم است آنها را باز نموده و بررسی کنید. مجموعه قفل درب بطور معمول در بالای درب دستگاه و پشت پنل کنترلی قرار دارد. برای بازررسی و صحت از وجود جریان برق در سوئیچ ها که نیازمند اتصال مولتی متر به پایانه های سوئیچ قفل درب می باشد، آنها را از دستگاه جدا نموده و چک کنید. در صورتی که هر یک از اجزای نامبرده ایراد داشته باشند، لازم است آنها را تعمیر و یا تعویض نمایید.

تایمر یا کنترل الکترونیکی ماشین ظرفشویی

تایمر یا کنترل الکترونیکی ماشین ظرفشویی

در صورتی که مجموعه قفل درب به درستی کار می کند اما ماشین ظرفشویی همچنان روشن نمی شود، قدم بعدی چک کردن تایمر یا کنترل الکترونیکی دستگاه است. معمولا اولین مرحله از هر سیکل شست و شویی تخلیه آب باقیمانده ای ست که ممکن است در کف دستگاه برجای مانده باشد. در صورتی که صدای پمپ تخلیه را در این هنگام نمی شنوید، پس دلیل مشکل ماشین ظرفشویی می تواند تایمر یا کنترل الکترونیکی باشد. در مدلهایی که از تایمر دستی استفاده می شود، تایمر در جهت تامین برق موتور پمپ، شیر ورودی آب، مدار هیتر و موتور پمپ تخلیه بصورت ترتیب عملکردی در سیکل عمل می نماید. تایمر از یک سری پایانه های الکتریکی (اتصالات) و موتور کوچکی استفاده می کند که همگی در محفظه تایمر قرار دارند.

در مدلهای دارای کنترل الکترونیکی، بورد مدار اصلی وظیفه انجام عملکرد مشابه را بعهده دارد. با استفاده از ریزپردازنده و رله های الکتریکی اینکار انجام می شود. معمولا هم تایمرهای دستی و هم کنترل های الکترونیکی در پشت پنل کنترل در بالای درب قرار می گیرند. لازم است که اتصالات تایمر را بر حسب دفترچه راهنمای دستگاه بوسیله مولتی متر آزمایش نمایید، تا از صحت کارکرد آن مطمئن شوید.

به یاد داشته باشید که در مدلهای الکترونیکی برای کنترل جریان و بررسی کارکرد پایانه ها، لازم است با جریان برق مستقیم کار نمایید. لذا احتیاط لازم در هنگام بررسی بسیار مهم است. توصیه می شود تا حد امکان از انجام این امور پرهیز کرده و کار را به افراد باتجربه و دارای صلاحیت محول نمایید.

سوئیچ انتخابی (سلکتور) ماشین ظرفشویی

سوئیچ انتخابی یا سلکتور در ماشین های ظرفشویی جهت انتخاب حالت های متفاوت برای سیکل های شست و شو استفاده می شود. در صورتی که سوئیچ معیوب باشد و یا دکمه های آن کاملا بیرون نیایند و گیر داشته باشند، ممکن اسن دلیل روشن نشدن ماشین ظرفشویی باشد. قبل از اینکه به باز کردن جایی بپردازید، مطمئن شوید که دکمه ها آزادند و گیر نکردند و تحت فشار نیستند. پایانه های سلکتور را طبق راهنمای دستگاه و با استفاده از مولتی متر آزمایش کنید. معمولا سلکتور بر روی کنترل پنل قرار گرفته و برای دستیابی به آن لازم است که صفحه داخلی درب را باز کنید. قبل از هر اقدامی کشیدن دستگاه از برق را فراموش نکنید!

رله استارت موتور ظرفشویی

رله استارت موتور ظرفشویی

برخی از ماشین های ظرفشویی از رله استارت بر روی موتور پمپ اصلی استفاده می کنند. رله استارت برای تامین برق سیم پیچ استارت موتور تا زمانیکه موتور به کار بیوفتد، استفاده می شود. در صورتیکه ماشین ظرفشویی شما روشن نمی شود، اما از رسیدن برق از مدار کنترلی به موتور مطمئن هستید، ممکن است اشکال کار از رله استارت موتور باشد که معیوب است. معمولا رله را در کنار موتور نصب می کنند. برای اطمینان از صحت کارکرد آن، بر طبق نمودارهای سیم پیچی و دفترچه راهنمای محصول، اتصالات رله را با مولتی متر آزمایش نمایید. در صورت ازوم باید رله را تعویض نمایید.

به یاد داشته باشید که پیش از انجام هر اقدامی باید اتصال دستگاه را به برق قطع نمایید. همچنین در صورتی که از دانش کافی برخوردار نبوده و از اقدامات خود مطمئن نیستید، توصیه می کنیم انجام تعمیرات را به افراد باتجربه و دارای صلاحیت بسپارید.

فیوز حرارتی

در برخی از مدل های ماشین ظرفشویی که از کنترل های الکترونیکی استفاده می کنند، برای محافظت از برد کنترل دستگاه از فیوزهای حرارتی استفاده می شود. این فیوزها که معمولا در قسمت بالای مجموعه برد مدار قرار می گیرند، با اتصال دو سیم به مجموعه متصل می شوند. هنگامی که فیوز حرارتی عمل نمی کند، برد کنترلی برق لازم را دریافت نکرده و ماشین ظرفشویی روشن نخواهد شد. برای دسترسی به فیوز ابتدا برق را از دستگاه قطع نموده و سپس صفحه محافظ داخلی درب را باز نمایید. پس از قطع ارتباط سیم های فیوز بوسیله مولتی متر از صحت کارکرد آن اطمینان حاصل نمایید.

موتور محرک ماشین ظرفشویی

موتور محرک ماشین ظرفشویی

موتور محرک ماشین ظرفشویی وظیفه گردش آب در دستگاه برای شستن ظروف را برعهده دارد. نیروی محرکه یا همان برق موتور محرک توسط تایمر یا کنترل الکترونیکی و در همکاری با رله استارت تامین می گردد. در صورتی که پس از ارسال نیروی برق از طرف رله استارت به موتور، دستگاه ظرفشویی شما همچنان روشن نمی شود، ممکن است ایراد از موتور محرک بوده و موتور معیوب باشد.

سیم پیچ های موتور را با استفاده از مولتی متر آزمایش نمایید و از خراب نبودن آنان مطمئن شوید. همچنین ممکن است صدای بلند و گوش خراشی از موتور به گوشتان بخورد، که حاکی از قفل شدگی موتور و معیوب بودن آن می باشد و نیازمند تعمیر و یا تعویض است که باید توسط تکنسین های متخصص انجام گیرد.

 

 

برای ثبت آگهی رایگان به سایت شهر 24 مراجعه کنید.


تعمیرات وسایل برقی ظرفشویی ,ماشین ,درب ,موتور ,های ,دستگاه ,ماشین ظرفشویی ,قفل درب ,استفاده می ,در صورتی ,صورتی که ,نشدن ماشین ظرفشویی ,محرک ماشین ظرفشویی ,صورتیکه ماشین ظرفشوییمنبع

آموزش تعمیرات دستگاه بنر و فلکس(پارت 2 از 2)

آموزش تعمیرات دستگاه بنر و فلکس(پارت 1 از 2)

آموزش تعمیر دستگاه حضور و غیاب

آموزش تعمیر لامپ کم مصرف

آموزش تعمیرات لباسشویی(پارت اخر)

آموزش تعمیرات لباسشویی(پارت 2)

آموزش تعمیرات لباسشویی(پارت اول)

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین جستجو ها

خرید انواع کاغذ دیواری آشپزباشی کافه پارسی | CAFEPARSI عكس دندان ميدان كاج هر چی که بخوای زناشویی پرنده ها کارترال پرس اکستروژن قالیشویی غرب تهران